Aankoopbemiddeling

U kunt ons inschakelen voor een aankoopbegeleiding Aankoopbemiddeling: bezichtiging, onderhandeling, afhandeling.

Het proces

Bezichtigingen

Je doet wat je zelf kunt en ik doe de rest! Door de vele koophuizensites op internet is het woningaanbod inzichtelijker en toegankelijker geworden.
Heb je een huis op het oog? Dan raad ik je aan de eerste keer zelf te gaan kijken. In de meeste gevallen ga ik dus pas bij de tweede bezichtiging met je mee, tenzij je mij er liever meteen bij betrekt. Tegelijkertijd ga ik voor je aan de slag met de achtergrondinformatie. Ik onderzoek allerlei gegevens die de aankoop zouden kunnen beïnvloeden. Als al deze zaken duidelijk zijn bespreek ik dit met je/jullie in een persoonlijk gesprek.

Onderhandelen

Voldoet het huis aan je eisen en heb je besloten tot aankoop over te gaan, dan bepalen we samen een onderhandelingsstrategie. We kijken wat een reëel openingsbod is, en vervolgens breng ik dit namens je uit. Om succesvol te kunnen onderhandelen is het noodzakelijk om op de hoogte te zijn van alle regels en voorschriften die gelden bij de aanschaf van een huis. Als aankoopmakelaar heb ik hiermee ervaring en ben ik niet emotioneel betrokken bij het proces. Hierdoor kan ik op een objectieve manier de best mogelijke prijs kan bedingen. Maar uiteraard ben jezelf degene die het laatste woord heeft in de onderhandelingen over de aankoop van het huis.
Gedurende het gehele proces onderhoud ik contact met de verkoper of de verkopende makelaar, en ik zorg er voor dat je bij iedere stap op de hoogte blijft van de situatie. Als de onderhandelingen gunstig verlopen en de koop gesloten wordt, ontvang ik de koopovereenkomst van de verkopende partij. Deze overeenkomst controleer ik voor je, zodat je zeker weet dat alle afspraken, uitzonderingen, mogelijke problemen en eventuele ontbindende voorwaarden op papier staan. Tenslotte maken we samen een afspraak om de koopovereenkomst door te nemen en te tekenen.
Maar daarmee houdt mijn dienstverlening nog niet op. Bij aankoopbegeleiding blijf ik betrokken bij het gehele traject, tot en met de overdracht bij de notaris.

Afhandeling

Als de overeenkomst getekend is en er een afspraak gemaakt is voor de notariële overdracht (transport bij de notaris) inspecteren we op de dag van de overdracht samen het huis. Blijkt tijdens deze inspectie dat er aan bepaalde voorwaarden niet voldaan is, onderneem ik actie om deze problemen op te lossen. Tijdens deze controle worden ook de meterstanden voor gas, licht en water opgenomen. Na alles gecontroleerd te hebben gaan we naar de notaris, waar de akte van levering wordt ondertekend en de sleutels worden overgedragen.

Complete begeleiding: Tarief vrijblijvend op aanvraag 06-17886843

Begeleiding is meestal vanaf de 2e bezichtiging tot en met het bezoek bij de notaris.

Wat wordt er voor U gedaan?

  • Het bezichtigen van de woning met advisering over allerlei zaken.
  • Het onderzoeken van alle benodigde informatie
  • Advisering over wat er wanneer gedaan moet worden (stappenplan)
  • Begeleiding bij een eventuele bouwkundige keuring
  • Het bespreken en adviseren van de aankoop-strategie
  • Onderhandelingen voeren met de verkopende makelaar!!!
  • Controle, begeleiding en uitleg verstrekken bij het tekenen de koopovereenkomst
  • Controle van de notariële documenten
  • Eindinspectie van de woning
  • Begeleiding bij het bezoek aan de notaris

Het belangrijkste voor uw als consument: “een aankoopmakelaar verdient zichzelf altijd weer terug”!

Taxaties

Opdrachtbevestiging


NWWI


Scherpe prijs

Aankoopmakelaar

Bezichtiging


Onderhandelen


Afhandeling

Verhuischecklist

Als je gaat verhuizen


Een andere gemeente


De verhuisdag

Contact

Wegsken 5 - 6171 AN Stein


Tel. 06 - 1788 68 43


info@exact-vastgoed.nl